AZ stelt profiel op en jaagt op spits: 'Categorie die voor ons niet haalbaar is'

Post

Transfer Nieuws / Post 154 Views

De komst van een spits heeft momenteel prioriteit in Alkmaar. AZ is na de verkoop van Wout Weghorst aan VfL Wolfsburg op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts is de zoektocht in volle gang.

"We hebben voor elke positie een profiel. Gebaseerd op onze manier van spelen. In zijn algemeenheid kun je zeggen: je hebt spitsen die puur goalgetter zijn en verder weinig inbreng hebben in het combinatiespel of niet meedoen aan het verdedigend druk zetten. Je hebt spitsen die minder vaak scoren, maar assists leveren of helpen tegengoals te voorkomen met defensief werk voorin", legt Huiberts uit aan Voetbal International. "Dat laatste type past het best bij AZ."

"Het liefst heb je natuurlijk een spits die álles in zijn spel herbergt. Maar dan kom je al snel terecht in een categorie die voor ons niet haalbaar is. Ook hier geldt dat we onze financiële grenzen niet gaan overschrijden. Wij doen geen gekke dingen. We geloven in de weg die AZ is ingeslagen. Op de korte én de lange termijn is dat het beste voor deze club."

De afgelopen weken werden onder meer Bjorn Johnsen (ADO Den Haag) en Ricky van Wolfswinkel (FC Basel) genoemd als mogelijke Weghorst-opvolgers. 

Comments