De Bruyne kan het plaatsen: "Ik heb alles gegeven om deze ploeg te duwen"

Post

Voetbal Nieuws / Post 151 Views

Nee, Kevin De Bruyne speelde niet zijn beste match van het toernooi tegen Frankrijk. Dat kan ook moeilijk, want hij moest weer op drie verschillende posities gaan spelen. Toch kan hij de nederlaag plaatsen: "Ja, want we hebben alles gegeven."

Uiteraard was ook bij hem de ontgoocheling groot. "Het was een minimaal verschil. Het was fiftyfifty. Eén corner heeft het verschil gemaakt. Of ik gefrustreerd ben door de manier van spelen van Frankrijk? Ik speel bij City! Negentig procent van de matchen die ik speel, worden op die manier afgewerkt", haalde hij de schouders op. "Frankrijk speelde heel het toernooi zo. Dat ze veel tijd rekten? Dat is gewoon slim van hen."

"Als voetballer wil je altijd winnen, maar we weten dat we als ploeg alles gegeven hebben", aldus de enige die met heel veel overtuiging zei dat hij de match om de derde plaats zeker wil spelen. "Ja, ik wil dit toernooi met een goed gevoel verlaten. Als we die match winnen, kunnen we dat doen."

Ik speel bij City! Negentig procent van de matchen die ik speel, worden op die manier afgewerkt

Maar de teleurstelling zal wel blijven hangen. "We hebben niet verloren van een ploeg die beter is. Maar het is wat het is. Dat is voetbal. Of ikzelf tevreden ben over mijn toernooi? Ja, ik wist voor het toernooi al dat mijn statistieken niet denderend gingen zijn. Ik heb in totaal op zes posities gespeeld. Maar ik heb er alles aan gedaan. Ik heb alles gedaan om deze ploeg te duwen. Ik heb 70 matchen gespeeld dit seizoen en ik ben nog altijd fit."

Comments