'De Jong onderdeel van 'Operación entrada al Camp Nou'; club aast op supersterren'

Post

Transfer Nieuws / Post 74 Views

De selectie van FC Barcelona moet kleiner worden, schrijft de Spaanse krant Sport. Trainer Ernesto Valverde wil werken met een groep van ongeveer 20 tot 22 spelers, maar heeft nu 27 spelers tot zijn beschikking.

Dat is te veel, schrijft Sport. Toen Éric Abidal en Pep Segura de verantwoordelijkheid kregen over het technische beleid van Barcelona, werd er afgesproken dat er in ieder geval vier aankopen zouden komen die de selectie zouden versterken.

De komst van Arthur werd maandag al aangekondigd. Die transfer heeft het startsein gegeven voor 'Operación entrada al Camp Nou' (vrij vertaald: Operatie ingang naar Camp Nou). Ook Clément Lenglet (Sevilla), Frenkie de Jong (Ajax), Eden Hazard (Chelsea) en Christian Eriksen (FC Barcelona) zijn doelwitten. Sport schrijft dat De Jong nog steeds in beeld is bij Barcelona. Het Catalaanse radiostation RAC1 schreef vorige week dat de transfer er deze zomer sowieso niet gaat komen.

Tot dusver is alleen Paulinho vertrokken bij Barcelona. Naast Jasper Cillessen, die op een vertrek aast, is het ook mogelijk dat André Gomes, Aleix Vidal, Yerry Mina en Paco Alcácer de Barcá-deur achter zich dichttrekken.

Gomes en Vidal willen naar een andere club, maar Mina en Alcácer willen dat juist niet. Beide spelers lijken niet in aanmerking te komen voor een basisplaats, net als Marlon, Munir El Haddadi, Douglas, Rafinha en Sergi Samper, die helemaal niet in de plannen van Valverde voorkomen.

Comments