Recordtransfer voor Manchester City: gewenste vleugelspeler tekent voor 5 jaar

Post

Transfer Nieuws / Post 140 Views

Manchester City heeft dinsdagavond de transfer van Riyad Mahrez officieel gemaakt. De 27-jarige Algerijn komt naar verluidt voor 65 miljoen euro over van Leicester City, waarmee hij de duurste aankoop ooit is van The Citizens.

Mahrez heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract in het Etihad Stadium. Eind januari wilde City hem  ook al hebben, maar ondanks een transferverzoek van de dribbelaar weigerde Leicester destijds om mee te werken. Dat hij nu alsnog vertrekt lag al in de lijn der verwachting.

"Ik ben zo blij dat ik voor City ga uitkomen, een team dat geweldig voetbal speelt onder Pep Guardiola", laat Mahrez weten op de clubsite. "Het was een genot om naar ze te kijken. Pep is gecommitteerd aan aanvallend voetbal, dat is perfect voor mij. Het afgelopen seizoen presteerden ze buitengewoon. Ze hebben het Engelse voetbal hervormd en daar wil ik deel van uitmaken."

De vleugelspeler annex aanvallende middenvelder speelde vier jaar voor Leicester en was een van de sterren in het team dat in het seizoen 2015/16 zo verrassend kampioen van Engeland werd. Eerder in zijn loopbaan speelde Mahrez in Frankrijk voor Le Havre.

Comments